Clash Of The Gods



Poster: Clash of the GodsClash of the Gods este un documentar de televiziune, de 10 episoade care a avut premiera pe 3 august 2009, pe canalul History. Programul acopera povestile mai multor zei antici greci si nordici, monstrii si eroi precum Hercules, Medusa, Zeus sau Beowulf si Thor.

Episodul 1: Povestea lui Zeus, care conduce olimpienii pentru a-i infrange pe titani, preluand astfel controlul universului.
Episodul 2: Hercules, cel mai puternic om din lume, isi omoara familia intr-un act de nebunie. Pentru a se izbavi de pacate ii sunt date 12 sarcini sa completeze.
Episodul 3: Hades este lordul lumii de jos si cel care vegheaza asupra sufletelor moarte. Acest episod ne spune cum a ajuns Hades in aceasta pozitie, de ce era atat de temut si ceea ce credeau grecii ca-i asteapta dupa moarte.
Episodul 4: Minotaurul era un monstru carnivor, jumatate om, jumatate taur care traia in dedesubtul palatului Minos. La fiecare noua ani, sapte fete si sapte baieti atenieni erau sacrificati minotaurului, pana cand un curajos Theseu s-a aventurat in labirint si a ucis bestia.
Episodul 5: Medusa a fost odata o frumoasa preoteasa a Atenei, pana in momentul in care a fost violata de Poseidon iar juramantul ei de castitate a fost rupt. Refuzand sa-l pedepseasca pe Poseidon, Atena isi indreapta furia spre Medusa. Aceasta a fost transformata intr-un monstru atat de hiduos, incat facea orice om care se uita in ochii ei in stane de piatra. Eventual Medusa isi gaseste sfarsitul in mainile lui Perseu.
Episodul 6: Odiseu, regele Itacai, isi paraseste sotia si fiul pentru a lupta in razboiul troian. Dupa ce distruge Troia, acesta incearca sa navigheze acasa insa pe mare il asteapta numeroase provocari. Dupa ce invinge un ciclop in Sicilia, bestia ii cere tatalui sau, Poseidon, sa-l blesteme pe Odiseu.
Episodul 7: Odiseu isi continua calatoria haotica pe mare, confruntandu-se cu vrajitori, monstrii marini si chiar o calatorie in infern, totul pentru a ajunge la sotia sa inainte ca aceasta sa se casatoreasca cu altcineva.
Episodul 8: Povestea lui Beowulf si bataliile sale cu Grendel si alti monstrii.
Episodul 9: Despre trilogia “Stapanul inelelor”, a lui J. R. R. Tolkien si cum isi gaseste aceasta radacinile in viata reala.
Episodul 10: Despre zeul nordic Thor.

EPISOADE: